
קרמשניט שיבולת שועל וכוסמין עם "לאבנה" שקדים
מתכון מקורי של אודי ואושר לקינוח שכולנו גדלנו עליו – קרמשניט. במקום בצק עלים – קרקרים בריאים, במקום קרם שמן – קרם קטיפתי ובריא משקדים
מצרכים:
לקרקרים:
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
2/3 כוס קוואקר דק (אינסטנט)
4 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
קורט מלח דק
2 כפות שמן זית
1/2 כוס + 1 כף מים
1/2 כפית קצח/שומשום שחור
לקרם שקדים:
1 כוס שקדים מולבנים שלמים – מושרים במים במשך לפחות 4-6 שעות
1/2 כוס מים מינרלים/מפולטרים
מיץ מ-1/2 לימון גדול
3 כפות רסק תפוחים
¼ כפית סוכרלוז (או סטיביה לפי הטעם)
1 כפית תמצית וניל
3 התזות תרסיס "פעם" בטעם חמאה או שמן זית
להגשה:
פירות יער טריים/תותים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הקרקרים: מערבבים את כל החומרים בקערה מלבד הקצח, משהים ל-30 דקות.
- לאחר 30 דקות בוחנים את מימיות התערובת ומתקנים לפי הצורך: אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד 2 כפות מים וכפית שמן, אם דלילה מדי מוסיפים 1 כף קמח כוסמין מלא ו-1 כף שיבולת שועל וממתינים 10 דקות נוספות.
- משטחים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה בעזרת מרית לעובי 1/2 ס"מ, מפזרים קצח מעל ומכניסים לאפייה של כ-30 דקות או עד השחמה.
- מצננים על גבי רשת, שוברים לקרקרים.
- ללאבנה: מסננים את השקדים ומעבירים את כל המרכיבים הנותרים לבלנדר חזק.
- טוחנים למרקם חלק אך יציב (כמו קרם) ושמים כפית גדושה בין כל שני קרקרים עד שנוצר מגדל קרקרים קטן. מגישים עם פירות.
מתכון: אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום: ינאי מנחם
עלינו
מותג תרסיסי השמן פאם מוביל את שוק תרסיסי השמן בישראל וידוע ביתרונותיו ובתרומתו לשימוש מבוקר ובריא יותר בצריכת שמן במטבח המשפחתי ובתזונה היומית.
יתרונם של תרסיסי השמן של פאם הוא בכך שבכמות התזה קטנה ניתן למנוע הידבקות באפייה ובבישול, ולהקטין את כמות השמן בתבשיל.
מגוון תרסיסי השמן של פאם מאפשר שימושים רבים בתרסיסי שמן כחלופה איכותית ובריאה יותר לשימוש בשמן נוזלי או מוצק.
עדכונים חמים
עשו לנו לייק בפייסבוק

השאירו תגובה